Over Bobbejaanland

We noemen Bobbejaanland niet voor niets ’t plezantste land! Als familiepark is het onze doelstelling om iedere bezoeker, van jong tot oud, een onvergetelijke dag te laten beleven. Onze diverse attracties en shows hebben daar natuurlijk een groot aandeel in, maar ook onze medewerkers zijn essentieel voor de beleving van onze bezoekers.

Bobbejaanland is onlosmakelijk verbonden met oprichter Bobbejaan Schoepen. In 1959 kocht hij 30ha moeras in Lichaart, waar hij uiteindelijk een eigen theater bouwde. Dit was zo’n groot succes, dat Bobbejaanland in de loop der jaren is uitgebreid tot het familiepark van nu.

Sinds 2004 is Bobbejaanland het eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos, één van de belangrijkste spelers in de wereld van de pret-, water- en dierenparken. Bobbejaanland was hun eerste buitenlandse vestiging.

In 2015 is lanceerde Bobbejaanland een nieuwe ride, The Forbidden Caves. Deze grensverleggende attractie zuigt je mee in de mysterieuze mijnen van Jasper Dubois.  Zet je schrap voor een bloedstollend avontuur in een wereld vol hachelijke grotten en bovennatuurlijke wezens.

In 2016 kreeg de Revolution een nieuwe mantel, Mount Mare. Wat Mount Mara zo’n vernieuwende en spectaculaire attractie maakt, is het gebruik van Virtual Reality. Door middel van de Samsung Gear VR-bril beland je plots te midden van de vulkaan en is de jagende vlammenzee ontzettend realistisch. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt!